Tienerwerking

De tieners (geboortejaar 2005 – 2006) hebben op het speelplein hun eigen animatoren en activiteiten. Ze hebben ook meer inspraak in wat ze op het speelplein willen doen. Ook hebben ze hun eigen stek in de zogenaamde ‘legertent’. Omdat we merken dat voor deze leeftijdsgroep afwisseling zeer belangrijk is, starten we dit jaar met een nieuw project.

In week 3 en week 6 vinden de activiteiten voor tieners niet plaats op het domein Weyneshof, maar in H30 (Hanswijkstraat 30) te Mechelen! Die weken steken we voor onze tieners een heel ander aanbod in elkaar. De organisatie is nog steeds in onze handen, al is er ook een samenwerking met de ZAP-werking van Stad Mechelen. Het grote voordeel is dat we dan activiteiten kunnen organiseren in Mechelen zelf, waar uiteraard heel wat te beleven valt.

Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor de organisatie, gelieve daarom onderstaande belangrijke zaken goed door te nemen:

  • de tieners komen met eigen vervoer naar H30 (er is dus geen busdienst!)
  • de tieners brengen zelf een lunch mee, een vieruurtje en water worden wel voorzien
  • er is maximum plaats voor 25 tieners, dus op voorhand inschrijven en betalen is in dit geval zeker aangewezen (week 3 en week 6 is er dus geen tienerwerking op het domein Weyneshof!)
  • inschrijvingen en betalingen gebeuren gewoon via speelplein Weyneshof
  • de dagprijs is ook € 10 en hierin zijn alle activiteiten inbegrepen, die van een andere aard zijn dan op het domein Weyneshof (bv. grafittiworkshop, een bezoek aan de Nekker, boulderen, enz.): de volledige weekplanningen zetten we zo snel mogelijk online
  • de uren zijn tijdens die weken flexibeler: de tieners zijn ’s morgens welkom vanaf 8u, maar worden ten laatste om 9u30 verwacht en ’s avonds stopt de werking om 16u, maar zijn de animatoren aanwezig tot 17u30