Speelplein Weyneshof zet zijn domein doorheen het jaar open voor bezoekers. Iedereen is er welkom om te komen wandelen, spelen, enz. Het domein heeft ook een toegankelijkheidsreglement, waarvan dit de belangrijkste elementen zijn:

  • het domein is enkel toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang
  • het domein is enkel toegankelijk op de aangeduide plaatsen: het spreekt voor zich dat het betreden van de gebouwen verboden is
  • het domein is niet toegankelijk van 1 juli t.e.m. 31 augustus op weekdagen tussen 8u en 18u, omwille van de speelpleinwerking die er dan georganiseerd wordt
  • het domein is niet toegankelijk bij hevige wind of onweer: indien we dit zelf tijdig weten, staat het ook aangegeven op het domein zelf

Het beheer van het domein is volledig in handen van de vrijwilligers van de vzw. Respect voor het domein, de natuur en de andere bezoekers vinden we dan ook vanzelfsprekend: geen zwerfvuil, niet roken, honden aan de leiband, enz. Op het domein bevinden zich overigens voldoende vuilnisbakken.

Steun ons

Wanneer er geen speelpleinwerking is, stellen wij ons domein open voor buren, spelende kinderen, wandelaars, bezoekers, geocachers, enz. De kosten voor het onderhoud en de verfraaiing van ons domein dragen wij volledig zelf. Bezoekt u ons domein graag? Bent u onze vzw genegen? Dan kan u ons helpen.

Steun ons

Kinderlus

Sinds 2018 bevindt er zich op ons domein en in de omgeving errond ook een kinderlus, met als mascotte een kikker. Meer informatie over onze kinderlus vindt u hier. Een kinderlus is een wandeling op kindermaat, waarbij er naast wandelen ook kans is tot spelen in en bij de natuur (meerdere speeltoestellen, een blotevoetenpad, een geocachroute, enz.). Let op: er bevinden zich op ons domein geen toegankelijke toiletten.

Samen op pad

Geocaching

Op het Weyneshof kan je doorheen het jaar door de natuur wandelen, kinderen kunnen er spelen op de speeltoestellen en je kan er zelfs een “schattentocht” doen. Op het domein kan je op zoek gaan naar het huisje van Pol de kikker. Deze GPS zoektocht zal je het hele domein doen leren kennen, met een fantastisch bouwwerkje als eindpunt.

Vanaf de parking van het domein kan je ook het Weynespad bewandelen. Een wandeling van ongeveer 5 km met in totaal 15 unieke geocaches die je kan ontdekken. Ze zijn allemaal in het thema ‘kikkers’ en bevatten leuke doe-opdrachtjes voor kinderen. Om aan deze schattenzoektocht te beginnen heb je een gps of smartphone nodig met internetverbinding en de app Geocaching.

Wandeling op het domein   Wandeling Weynespad