Wil jij je zomer verrijken met onvergetelijke ervaringen? Ben je klaar om jouw energie en creativiteit te delen dagelijks zo’n 200 kinderen? Dan is Speelplein Weyneshof dé plek voor jou!

Wij zijn voor de speelpleinzomers op zoek naar gedreven en enthousiaste vrijwilligers die ons willen helpen om van elke speeldag weer een avontuur te maken. Of je nu animator wilt worden, hulp in de keuken wilt bieden, er is voor ieder wat wils.

(Stagiair-)animator

Kinderen animeren is ècht jouw ding!

Heb je een animatorcursus afgerond? Word stagiair animator bij ons! Je krijgt de kans om je opgedane kennis in de praktijk te brengen en twee weken lang kinderen van alle leeftijden te begeleiden. Na een succesvolle stage kun je je attest ‘Animator in het Jeugdwerk’ aanvragen. Heb je je attest al behaald? Nog beter! Dan kan je bij ons terecht als animator of hoofdanimator.

Hoeveel verdien ik als (stagiair) animator?

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding €100 per week (5 dagen). Stagiairs en animatoren krijgen hetzelfde bedrag. Hoofdanimatoren krijgen een vergoeding van €125 per week (5 dagen).

Indien je een extra taak opneemt zoals busverantwoordelijke of opvangverantwoorelijke, krijg je hiervoor een extra vergoeding.

Wat zijn de voorwaarden om te starten als stagiair?

Je moet hiervoor een cursus “animator in het jeugdwerk” hebben afgerond bij een erkende organisatie zoals de Vlaamse Dienst Speepleinwerk. Hiervoor moet je op het moment dat je de cursus volgt minstens 15 jaar oud zijn.

Hulpanimator

Krijg de smaak te pakken!

Ben je geboren in 2008 of eerder, maar nog geen cursus gevolgd? Geen probleem! Word hulpanimator en speel actief mee met de kinderen terwijl je leert over de speelpleinwerking. Je wordt hierbij begeleid door onze teamleiders.

Hoeveel verdien ik als hulpanimator

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding van €75 per week (5 dagen).

Indien je een extra taak opneemt zoals busverantwoordelijke of opvangverantwoorelijke, krijg je hiervoor een extra vergoeding.

Wat is het verschil tussen een animator en hulpanimator?

Hulpanimatoren hebben geen cursus gevolgd en krijgen de kans om te proeven van het animator zijn. Animatoren met een attest krijgen bij het opmaken van de planning steeds voorrang en krijgen ook een hogere vrijwilligersvergoeding.

Hulptiener

Begin jouw avontuur!

Ben je deze zomer 15 jaar en wil je de speelpleinwereld ontdekken? Start als hulptiener! Hoewel je nog te jong bent voor activiteiten met kinderen te begeleiden, kun je wel alvast ervaring opdoen door materiaal uit te lenen en te helpen met diverse taken. Hiermee bereidt je jezelf voor op de rol van animator volgend jaar!

Hoeveel verdien ik als hulptiener?

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding €50 per week (5 dagen).

Ik ben 14 jaar, kan ik dan hulptiener worden?

Indien je geboren bent in 2009, kan je jezelf opgeven als hulptiener, echter geven we voorrang aan wie 15 is wanneer die op het speelplein staat.

Keukenmedewerker

Smaakmaker van het speelplein!

Heb je een passie voor koken en wil je bijdragen aan de werking van Speelplein Weyneshof? Sluit je aan als kookvrijwilliger! Help met het bereiden van de soep en het dessert voor onze kinderen en belegde broodjes voor onze animatoren. Je zorgt niet alleen voor heerlijk eten, maar ook voor een warme en gezellige sfeer.

Hoeveel verdien ik als keukenmederwerker

Je krijgt een vrijwilligersvergoeding €125 per week (5 dagen).

Wat is de minimumleeftijd?

Om als vrijwilliger aan de slag te gaan in de keuken verwachten we dat je minimum 18 jaar oud bent.

Heb je interesse om onze groep van vrijwilligers te komen versterken?

Stuur ons snel een berichtje en wij bezorgen je de nodige informatie.