15 "spelregels" voor deze speelpleinzomer

Van de overheid kregen we groen licht om deze zomer onze speelpleinwerking te organiseren, maar uiteraard zijn er een aantal zaken waaraan wij ons zullen moeten houden. Om hieraan te voldoen hebben we 15 ‘spelregels’ voor de speelpleinwerking van deze zomer opgesteld:

1

Er zijn 6 weken speelpleinwerking, d.w.z. alle weekdagen van 6 juli t.e.m. 14 augustus (ook 21 juli). De speelpleinwerking gaat door op het domein Weyneshof te Rijmenam.

2

Kinderen zijn welkom vanaf het geboortejaar 2008 tot en met het geboortejaar 2016 (maar moeten wel bij deelname de leeftijd van 4 jaar bereikt hebben!).

3

Van 1 tot 14 juni konden alleen kinderen van wie de domicilie in een subsidiërende gemeente is (Mechelen, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver) ingeschreven worden. Vanaf 15 juni valt deze restrictie weg en mag ieder kind ingeschreven worden, ongeacht de gemeente waar hij / zij woont.

4

Kinderen kunnen alleen per volledige week ingeschreven worden.

5

Een speelpleinweek voor één kind kost € 50, en er is een éénmalige administratieve kost van € 5 per kind: er staat geen limiet op het aantal weken dat een kind wordt ingeschreven.

6

Een inschrijving dient binnen de 7 dagen betaald te worden. Indien wij de betaling niet of laattijdig ontvangen, behouden wij ons het recht om de inschrijving te annuleren.

7

We spelen deze zomer in drie bubbels van 50: telkens 44 kinderen en 6 animatoren.

8

We organiseren busvervoer voor twee van die bubbels: deze kinderen komen altijd met de bus. De kinderen van de derde bubbel komen met eigen vervoer.

9

De bus- en opvanguren zijn niet veranderd en zijn terug te vinden op onze website.

10

Er is dit jaar geen samenwerking met de Buitenschoolse Kinderopvang van Mechelen.

11

Er wordt geen volledige warme maaltijd aangeboden: kinderen nemen zelf hun boterhammen en hervulbare drinkbus mee, wij bieden verse soep, een dessert en een vieruurtje aan.

12

We dragen deze zomer extra zorg voor hygiënische maatregelen en voorzien extra wasbekkens, desinfecterende middelen, enz. om de kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken.

13

We weren externen zoveel mogelijk van het domein: contact met ouders verloopt bij voorkeur telefonisch, er is geen opendeurdag en voor alle andere externen is er een aanmeldingsprocedure.

14

We volgen bij het organiseren van onze speelpleinwerking nauwgezet de maatregelen vanwege de overheid, we passen de aanbevelingen van de Ambrassade en de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk zoveel mogelijk toe en we schikken ons naar de adviezen van de lokale besturen.

15

Alle bovenstaande zaken zijn geldig zolang de maatregelen vanwege de overheid niet veranderen, en zijn dus onder een zeker voorbehoud. We stellen zelf alles in het werk om de speelpleinwerking volgens onze spelregels te organiseren.

Inschrijven

  • Als u uw kind reeds vorig jaar hebt ingeschreven, moet u dit jaar een nieuwe inschrijvingsfiche aanmaken.
  • Als u uw kind reeds dit jaar hebt ingeschreven, maar u de inschrijving wil aanpassen, hoeft u geen nieuwe inschrijvingsfiche aan te maken (u kan uw inschrijving aanpassen via de link in uw bevestigingsmail). Indien u voor een extra periode wil inschrijven, dient u contact op te nemen met het speelplein via info@weyneshof.be.
  • Voor elk kind uit uw gezin dat u wil inschrijven, dient u een afzonderlijke inschrijvingsfiche aan te maken.
  • Lees zeker eerst onze privacyverklaring

Kies een vervoerswijze om te starten met uw inschrijving:

Mijn kind komt met eigen vervoer

Het is niet mogelijk om te wisselen tussen vervoerswijzen! Indien u er voor kiest om uw kind te brengen naar het speelplein, kan u er niet voor kiezen om uw kind met de bus naar huis te laten gaan.

Inschrijven

OF

Mijn kind komt met de speelpleinbus

Het is niet mogelijk om te wisselen tussen vervoerswijzen! Indien u er voor kiest dat uw kind met de bus naar het speelplein komt, kan u uw kind ook nooit brengen naar het speelplein of ophalen.

Inschrijven