Wie zijn wij?

Weyneshof is in de eerste plaats een speelpleinwerking en wel één die al zo’n 80 jaar meegaat. Tijdens de eerste 6 weken van elke zomer komen zo’n 250 kinderen tussen 4 en 14 zich uitleven op een domein van zo’n 7 hectaren groot, begeleid door een 30-tal ervaren en gebrevetteerde animatoren. Omwille van de coronamaatregelen is de leeftijd van de kinderen deze zomer beperkt van 4 tot 13 jaar, en is de maximumcapaciteit teruggebracht van ca. 300 naar exact 210 kinderen.

De activiteiten die op ons speelplein worden aangeboden, zijn uiteenlopend en gevarieerd. Kinderen kunnen er elke dag kiezen tussen sportactiviteiten, avonturentochten, bosspelen, knutselactiviteiten, kookactiviteiten, … Zij kunnen vrij kiezen tussen deze activiteiten, maar zijn ook vrij om iets anders te doen: niemand wordt verplicht een activiteit te kiezen. Er zijn dan ook genoeg alternatieven: kampen bouwen op de bouwplaats, ravotten in de bossen, racen op ons go-cars-parcours, springen op de mega-trampoline, reuze-gezelschapsspelen spelen. Maar ook gewoon kletsen met vrienden en vriendinnen, fantasiespelletjes spelen met animatoren, … behoren tot de mogelijkheden. En als uw kind nog niet zou weten wat te doen, lopen er voldoende animatoren rond om uw kind op te vangen en er alsnog mee te spelen.

Al onze animatoren zijn gebrevetteerd: zij hebben allemaal een cursus gevolgd bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk of bij een andere erkende organisatie en bezitten een attest ‘Animator in het Jeugdwerk”. Zij worden bovendien zelf begeleid door animatoren die een attest “Hoofdanimator of Instructor in het Jeugdwerk” in hun bezit hebben.

Een dag op het speelplein

Voor wie?

Onze speelpleinwerking is voor alle kinderen vanaf het geboortejaar 2017 (op voorwaarde dat ze effectief 4 jaar zijn bij de start van hun deelname) tot en met het geboortejaar 2008.

Wij werken deze zomer niet in afgebakende leeftijdsgroepen: in één bubbel van 70 kinderen van 4 t.em. 13 jaar. Omwille van de beperkte grootte van de bubbel en omdat we, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, een aantal van onze animatoren toewijzen aan de allerkleinsten, verwachten we weinig problemen.

Waar en wanneer?

De speelpleinwerking loopt van maandag t.e.m. vrijdag van 5 juli t.e.m. 13 augustus 2021 op domein Weyneshof in Rijmenam.

Weekthema’s 2021

Week 1  (05/07 – 09/07) In mijnen tijd…

Week 2  (12/07 – 16/07) Superheld geveld

Week 3  (19/07 – 23/07) In de droomfabriek

Week 4  (26/07 – 30/07) De strijd der zeven zeeën

Week 5  (02/08 – 06/08) Onder de radar

Week 6  (09/08 – 13/08) Game over

Vervoer & opvang

De speelpleinwerking gaat door op ons eigen domein Weyneshof in Rijmenam. Een speeldag start ’s morgens om 9u00 en eindigt om 16u30. U heeft de mogelijkheid om uw kinderen te brengen en af te halen of u kan gebruik maken van onze busdienst. De keuze die u maakt deze zomer, heeft een gevolg voor de inschrijving: u kan immers enkel inschrijven voor een bus of enkel voor de opvang. Van systeem wisselen is onmogelijk, omdat op die manier de bubbels niet bewaard worden. Om geen bubbels te mixen is er dit jaar geen samenwerking met BKO Ferm Mechelen. Wel voorzien we zelf vooropvang in Mechelen van 7u45 t.e.m. 8u15 in het Sint-Romboutscollege.

Kinderen kunnen ’s morgens gebracht worden tussen:

8:00 – 9:00

…en kunnen ’s avonds opgehaald worden tussen:

16:30 – 17:30

We hebben 2 bussen die via éénzelfde route doorheen Mechelen en omstreken alle kinderen ophalen om naar het speelplein te gaan. Aan elke opstaphalte (altijd een halte van De Lijn) hangt een geel bordje met de nodige info.

De kinderen krijgen bij het opstappen een polsbandje van de bubbelkleur waartoe ze behoren (blauw of oranje).

Info busvervoer

Maaltijden

Omwille van de coronamaatregelen wordt er deze zomer slechts een beperkte maaltijd voorzien. De kinderen krijgen versgemaakte soep en een dessert, en dit volgens alle hygiënische aanbevelingen van het FAVV en de Ambrassade. Het is dus de bedoeling dat kinderen hun eigen boterhammen meenemen. In de namiddag krijgen de kinderen en vieruurtje: een koek en een chocomelk. U kan in de inschrijvingsfiche aanduiden of uw kind een lactosevrij alternatief moet krijgen voor de chocomelk. In geval van een noten- of glutenintolerantie is het soms veiliger zelf een koek mee te geven: u kan dit ook in de inschrijvingsfiche aanduiden.

Wat moet mijn kind meebrengen?

Laten we beginnen met wat je op het speelplein zeker en vast niet moet meebrengen: kostbare spullen, zoals geld (kinderen hoeven nooit iets zelf te betalen), Smartphoneseigen speelgoed (we hebben materiaal genoeg), draagbare gameconsoles en dergelijke (wij zijn niet verantwoordelijk als dit materiaal kapot of verloren gaat), …

Kinderen nemen wel een rugzakje mee met daarin een brooddoos met een evenwichtig middagmaal en een hervulbare drinkbus. We vragen met aandrang om alles te labelen, zodat er geen verwarring tussen spullen kan ontstaan. Zelf bieden we ‘s middags verse soep aan en een dessertje, en een vieruurtje (chocomelk en koek). We voorzien voldoende plaatsen waar kinderen hun drinkbus kunnen vullen.

Indien kinderen toch iets waardevols moeten meenemen (bv. sleutels of een smartphone, omdat ze zelf thuis moeten geraken), kan dit altijd ‘s morgens aan het secretariaat afgegeven worden. Zo kunnen kinderen dit alvast niet kwijt spelen tijdens de dag.

Soms vraagt de leiding om extra kledij via een briefje omwille van een speciale activiteit. Op andere dagen is extra kledij niet nodig (tenzij echt slecht weer voorspeld wordt), wij hebben zelf op het speelplein ook reservekledij. Indien u extra kledij meegeeft, vragen wij om dit altijd te labelen met voor- én achternaam van het kind (elk afzonderlijk kledingstuk en ook het eventuele rugzakje). Zo voorkomen we een massa aan verloren voorwerpen.

Tarief en betaling

Elk kind betaalt per speelpleindag €10
+ een eenmalige administratieve kost van €5 per speelpleinzomer

Indien u recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming, kan uw kind deelnemen aan de speelpleinwerking met een UiTPAS met kansentarief. Het tarief is dan €2 per dag en de administratieve kost vervalt. Indien u niet in Mechelen woont, contacteer ons.

U kan een deel van het bedrag ook betalen met vrijetijdscheques (Gemeente Bonheiden). Indien u hiervan wenst gebruik te maken, gelieve ons dan te contacteren.